Var extra snäll mot dig själv i början

För ett år sedan i februari skrev jag om att börja om. Ett år senare var det dags att göra det igen.

I februari var jag med min dotter på en semesterresa på Madeira. Jag kom igång igen med att löpträna, gjorde yoga och testade hotellets gym. Som yogalärare skulle man ju vilja att verkligheten var sådan att regelbunden träning alltid var en del av vardagen. Men sanningen är att om du jobbar heltid och undervisar vid sidan av, så kommer perioder då tiden liksom inte tycks räcka till.

Det är en underbar känsla när du kommer igång. Men denna gånger vände det direkt. Så fort jag kom hem drabbades jag av influensa. Den sega sorten som aldrig tycks lämna kroppen. Efter febern var försvunnen stannade hostan och irriterade slemhinnor i veckor.

Men nu kan jag äntligen känna att jag är på gång igen. Påsken har gett mig tid för både yoga, långpromenad, första löprundan och meditation. Känns så härligt.

År av träning har lärt mig att vara extra snäll emot mig själv i början. Inga prestationskrav. Kortare pass och långsammare tempo. Styrka och kondition kommer efterhand. Uthålligheten byggs på nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s