Kvällsövningar

På kvällen gillar jag att scanna kroppen och hitta var jag under dagen har stelnat till och hållit kvar i en spänning. Jag blir stressad vid olika tillfällen under dagen, spänner mig för att jag inte vill glömma något, ansträngt mig för att hinna i tid och sedan springer jag vidare. Just då märker jag inte hur en liten spänning mellan skulderbladen, eller i käken dröjer sig kvar. Min dröm är att jag ska hitta en sådan medvetenhet i min kropp att jag blir bättre på att släppa dessa spänningar efterhand, och jag jobbar på det. Men det är en lång väg kvar. Tills dess jobbar jag med det på mattan.

Här är några av de övningar jag gillar att göra efter en dag på språng.

Andning och kroppsscanning

Sitt stabilt och notera hur din kropp känns idag.  Ta tre långa djupa andetag in och låt varje utandning smälta bort ur i din kropp. Mjukan. Notera var du känner ditt andetag som tydligast, och fokusera på det området i kroppen. Stanna här i några minuter.

Sträck sedan ut ryggen i olika riktningar – sidleds och framåt.

EFD061CE-3F04-451D-BB7F-D9DE1ADC07BA

Jobba i höfterna

I ett lågt utfall, men ett knä i mattan, jobba inåt med den främre foten bakåt samtidigt som du sjunker något och drar det bakre knäet framåt. Dra upp och in den nedre delen av magen. Känn efter så att dina höfter inte tippar över åt ett av hållen. Andas några långa djupa andetag här.

Lyft sedan det bakre knäet och fäll framåt. Börja med händerna i golvet och arbeta dig långsamt nedåt. Det bakre benen är starkt och rakt. Höfterna ungefär parallella mot mattan, så att du inte tippar över åt ett håll. Andas och låt det ta tid. Skapa rymd där det känns trångt.

52C84D7A-8932-4F46-AE4F-C393AC1B4977Framåtfällningar

Sitt gärna på en kudde, en filt eller kanske på en ihop rullad matta. Hitta in i en stabil bas innan du börjar fälla dig framåt ifrån höfterna. Försök att undvika dra dig nedåt i en dröm om att komma djupt ner. Håller en liten aktivitet kvar i kroppen, så att du inte kollapsar, och utmana dig själv att stanna några extra andetag. Bli medveten om hur varje inandning skapar en liten expansion ifrån grunden och utandning hjälper dig att hitta mjukheten i dig.

IMG_1954

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s